diensten

Wij zijn er voor de financiële managers die de betalingen van hun facturen gewoon direct op hun eigen rekening willen ontvangen zonder betaalprovider.

Met onze oplossingen zorgen wij ervoor dat facturen sneller worden betaald.

Direct aan de slag met iDEAL.


Gemak in het gebruik voor uw medewerkers én uw klanten.

Alles wordt makkelijker met uw eigen iDEAL-contract. Van uitnodigen van uw klanten om een factuur via IDEAL te betalen tot het verwerken van de betaling.

Direct aan de slag voor € 25 per maand.

Direct bestellen

Voordelen van eigen iDEAL-contractBetalingen komen op eigen rekening binnen

Met een eigen iDEAL-contract komen betalingen via iDEAL direct op uw eigen rekening binnen zonder tussenkomst van een betaalprovider.

Geen vertraging in uitbetalingen

Doordat u geen betaalprovider meer nodig heeft, worden iDEAL-betalingen direct op uw eigen rekening binnen.

Geen vermelding van betaalprovider op afschriften meer

Alle iDEAL-betalingen komen op uw rekening binnen en uw klant ziet ook alleen uw bedrijfsnaam op zijn of haar bankafschrijft.

Geen transactiekosten meer betalen aan uw betaalprovider

U ontvangt iDEAL-betalingen zonder tussenkomst en dus zonder transactiekosten van een betaalprovider.

Direct afletteren van facturen in uw administratie

Betalingen komen direct op uw rekening binnen en facturen worden automatisch afgeletterd en verwerkt in uw admninistratie.Ontvang betalingen direct op uw rekening.
Zonder betaalprovider.

Bespaar tijd en geld en gun uzelf meer gemak. Zonder technische kennis kunt u direct starten.

Heeft u vragen, laat het ons weten.
Wij helpen u graag. Bel 026 - 800 1236.

Heeft u een betaalprovider nodig?

Heeft u veel klanten in het buitenland, dan biedt een betaalprovider het voordeel dat u verschillende betaalopties kunt aanbieden.

Heeft u veel klanten alleen in Nederland, dan heeft u niet echt een betaalprovider nodig. U kunt uw klanten dan eenvoudig alleen iDEAL aanbieden en betalingen direct op uw rekening ontvangen.

Betalingen ontvangen direct op uw rekening.

Voor het ontvangen van betalingen op uw eigen rekening heeft u een eigen iDEAL-contract nodig. Facturen worden sneller betaald zonder betaalprovider en tegen lagere kosten met uw eigen iDEAL-contract.

Vanuit uw CRM-systeem of boekhouding worden automatisch emails aangemaakt met een iDEAL-betaallink. Klanten kunnen direct uw factuur inzien en betalen.

Met onze kant-en-klaar oplossingen laat uw klanten eenvoudig via iDEAL betalen direct op uw eigen rekening.

Wat heeft u nodig om te starten?

Maak eenvoudig zelf iDEAL-betaallinks aan.
Met onze REST-API naadloze integratie in uw website of app.

Kant-en-klaar pagina

iDEAL

€ 25 per maand

REST-API

iDEAL

€ 50 per maand

Liveforms

iDEAL

€ 25 per maand

iDEAL zonder betaalprovider. Hoe werkt dat?

Betaalproviders maken het u makkelijk om iDEAL betalingen te ontvangen. Maar u kunt ook iDEAL zonder betaalprovider aan uw klanten aanbieden. Dat is veelal gopedkoper en u ontvangt betalingen direct op uw rekening. U vraagt bij uw eigen bank een iDEAL-contract aan en maakt gebruikt van een de diensten van de Technische Payment Service Provider (TPSP) zoals PayIBAN.

iDEAL wordt ondersteund door onderstaande banken:


  • incasso machtiging ABN AMRO
  • incasso machtiging ASN Bank
  • incasso machtiging ING Bank
  • incasso machtiging Knab
  • incasso machtiging Rabobank
  • incasso machtiging Regiobank
  • incasso machtiging SNS Bank
  • incasso machtiging Triodos


Wat is iDEAL?


Met iDEAL kunnen bedrijven klanten een makkelijke en snelle betaalmethode aanbieden. iDEAL is inmiddels al meer dan 15 jaar beschikbaar en wordt veelal aangenoden door betaalproviders ofwel Payment Service Providers (PSP) genoemd. Maar een betaalprovider ontvangt de betalingen van uw klanten op hun rekening en stort deze op een later moment op uw rekening.

Bedrijven kunnen iDEAL ook zonder betaalprovider aanbieden en daarmee kosten besparen op hun betaalprovider en de betalingen direct op de eigen rekening ontvangen.


Hoe ga je aan de slag met iDEAL zonder betaalprovider?


Er zijn twee partijen nodig om met iDEAL zonder betaalprovider aan de slag te gaan.

De eerste partij is uw bank. U vraagt bij uw bank een iDEAL-contract aan zodat de betalingen direct op uw rekening worden bijgeschreven.

De tweede partij is uw Technische Payment Service Provider zoals PayIBAN die voor u de koppelingen met alle banken verzorgt en aan u een kant-en-klaar-betaalpagina of betaallink aanlevert die u direct aan uw klanten kunt aanbieden. Als u iDEAL wilt opnemen in uw website of webshop, dan biedt het gebruik van een REST-API de mogelijkheid om dit eenvoudig te realiseren.


Hoe werkt iDEAL?


Voor uw klanten werkt betalen met iDEAL via uw eigen iDEAL-contract hetzelfde als via een betaalprovider. Uw klant kiest zijn of haar bank, keurt de betaling goed en wordt naar uw bevestigingspagina geleid. Uw klant ziet ook de naam van uw bedrijf en uw betalingskenmerk duidelijk herbaarbaar op zijn of haar bankafschrift.

Voor u als bedrijf wordt de betaling direct verwerkt door de bank van uw klant en doorgaans wordt het bedrag direct op uw rekening bijgeschreven. Uw iDEAL-betaling kunt u voorzien van uw eigen kenmerk zodat ook het afletteren van de betaling met uw factuur automatisch kan worden verwerkt.

iDEAL op basis van uw eigen contract zorgt voor direct betalingen op uw rekening als ook voor betere administratieve afhandeling in uw boekhouding. Problemen met betalingsverschillen tussen uw factuur en ontvangen gelden van uw betaalprovider komen niet meer voor.


Is iDEAL ook geschikt voor consumanten en zakelijke klanten?


iDEAL betalingen kunnen door consumenten en zakelijke klanten worden gedaan. iDEAL kent geen verschil tussen consumenten en bedrijven. Zoals met incassomachtigen kent deze wel twee varianten: een consumenten en een zakelijke variant. Ook wel CORE en B2B genoemd.


Wat zijn de kosten voor iDEAL zonder betaalprovider?


Een iDEAL-contract vraagt u aan bij uw eigen bank. Per bank verschillen de kosten. Afhankelijk van uw bank worden er eenmalig kosten in rekening gebracht. De maandelijkse kosten kosten bedragen € 20 per maand en € 0,25 per transactie bij de Rabobank. De kosten bij de ABN AMRO en ING zijn hoger en kun je vinden op de site van deze banken.

De kosten van een Technische Payment Service Providers bedragen doorgaans rond de € 25 per maand en € 0,25 per transactie. Deze zorgt voor de technische verwerking van de iDEAL en voor het onderhouden van de koppeling met alle banken.

Van Zelst Automaten : koffie zonder gedoe

Van Zelst is al meer dan 45 jaar dé koffiespecialist van zakelijk Nederland.

Wij vroegen Tjeerd Verbeke, Commercieel Directeur bij Van Zelst Automaten, naar zijn ervaringen.

Lees verder

Vaak gestelde vragen over iDEALVervangt de iDEAL-betaalpagina mijn huidige betaalprovider?

Maakt u enkel gebruik van iDEAL als betaaloptie? Dan kunt u uw huidige betaalprovider opzeggen. Biedt u ook andere betaalmethoden aan, dan kunt u deze blijven gebruiken naast de iDEAL-betaalpagina die u van PayIBAN ontvangt.

Hoe integreer ik de iDEAL-betaalpagina in mijn webshop of website?

PayIBAN ondersteunt u bij het integreren van de betaalpagina in uw website of webshop. Zo kunnen wij de pagina voor u hosten, maar u kunt er ook voor kiezen deze direct in uw eigen website te verwerken. En voor een integratie op maat maakt u gebruik van onze REST-API.

Wat zijn de kosten voor de iDEAL-betaalpagina?

Hoeveel de iDEAL-betaalpgina voor uw organisatie kost, wordt bepaald door:
1. Het door u gekozen product: een Liveforms of REST-API
2. De kosten per transactie zijn afhankelijk van de toepassing die u kiest.

Download onze volledige prijslijst van al onze tarieven

Wilt u meer informatie over iDEAL?

iDEAL biedt uw bedrijf duidelijke voordelen. Toch begrijpen wij het zeker als u nog vragen heeft over het gebruik van iDEAL en de praktische toepassing ervan. Of als u advies wilt of een offerte op maat. Laat het ons weten; wij helpen u graag!