Wat is een SEPA-machtiging?

Klanten met een paar klikken een machtiging laten afgeven.

Gemak voor uw klanten

SEPA-machtiging of incassomachtiging? Dan weet je dat de klant met een paar klikken en via jouw eigen online pagina kan betalen. Je geld staat meteen op je rekening en met een eigen online pagina heb je ook nog eens een hogere conversie.



Incasso's zijn gelijk aan factuurbedragen

Ook voor de klant is incassomachtiging erg interessant. Die krijgen sneller hun bestellingen en orders omdat de betalingen meteen op de rekening worden geboekt.

Voordelen? Dat is dat het direct en veilig werkt, dat het gemakkelijk is en dat het volledig betrouwbaar is. Incassomachtigen is door banken ontwikkeld en wordt via Mandaat Service Providers zoals PayIBAN aangeboden.



Een eigen pagina werkt conversieverhogend

Met een specialist als PayIBAN aan je zijde werkt een eigen Incassomachtigen pagina ook nog eens conversieverhogend. Het bespaart je bovendien geld. Met de speciale REST-API kan heel gemakkelijk een incassomachtigen pagina aangemaakt worden die naadloos te integreren is in de website, de webshop en ook is koppeling aan het eigen boekhoudprogramma beschikbaar.



Afletteren gaat automatisch

Het afletteren ofwel het matchen van de uitgaande facturen met de ontvangen betalingen vraagt geen handmatig uitzoekwerk meer oor de accountant van een onderneming. De incasso's staan direct op je rekening waardoor het afletteren automatisch wordt uitgevoerd. De betalingen zijn immers gelijk aan de factuurbedragen.



Geen oeverloos papierwerk meer; bespaar dus tijd en geld

Incassomachtigen maakt het oeverloze papierwerk en een grote administratie overbodig. Dat bespaart je dus tijd en geld. Behalve met een eigen kant-en-klaar pagina voor Incassomachtigen, kan ook gewerkt worden met een REST-API. De klant ziet dan een online pagina waarop een incassomachtiging kan worden afgegeven. Er kan eveneens gekozen worden voor het invullen van een online formulier die vervolgens als PDF wordt getoond met daarop iDEAL, iDIN of incassomachtigen functie. De consument herkent jouw logo, ziet je bedrijfsnaam herkent jouw bedrijf en dat kan voor een hogere conversie zorgen.



Exact Online; minder tijd kwijt aan je administratie

Je kunt ook gebruik maken van Exact Online. Met een speciale app wordt incassomachtigen geheel automatisch in de Exact Online administratie verwerkt. Door deze koppeling kun je heel gemakkelijk elke website en webshop integreren.

Sterker nog; met Exact Online is vrijwel alles automatisch te verwerken. Ook voor de klant is dit allemaal weer erg gemakkelijk. Bestellingen van producten en diensten worden zo eenvoudig afgehandeld in je administratie.

Voor de administratie heb je dus veel minder tijd nodig en dat bespaart geld. Ook voor deze oplossing gaan de termen direct en veilig op, net als het gemak waarmee het werkt. Uiteraard is sprake van 100 procent betrouwbaarheid en is steeds sprake van directe verwerking registratie. Uiteraard werk je op deze wijze volledig digitaal.



Koppeling met Exact Online

Het afgeven van machtigingen kan sinds 2014 al volledig digitaal via de bank worden afgegeven, maar om te incasseren moet de machtiging ook in uw administratie worden verwerkt.

Met de ontwikkeling van een Exact Online App wordt aan deze behoefte tegemoet gekomen. Klanten geven via een unieke link een (zakelijke) incassomachtiging af en alle machtiginggegevens wordt vervolgens automatisch in de klantkaart bijgewerkt.

U kunt na het afgeven van een incassomachtiging direct factureren én incasseren.