Voor- en nadelen van een betaalprovider en een servicebureau

Als u kunt kiezen voor een betaalprovider of servicebureau. Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordeel van een betaalprovder is dat alle transacties namens uw bedrijf worden verwerkt. Uw klanten betalen uw factuur eerst aan uw betaalprovider en na een aantal dagen of op de eerste of laatste dag van de maand worden deze gelden autmomatisch naar uw rekening overgeboekt.


Nadelen van een betaalprovider


Uw betaalprovider verzamelt alle iDEAL-betalingen en is verplicht om de transactiekosten direct te verrekenen. U ontvangt dus nooit het volledige gefactureerde bedrag op op uw rekening.

Bij de controle of uw facturen zijn betaald (ook wel afletteren genoemd) moet u handmatig controleren welke factuur is betaald. Het kan dus voorkomen dat facturen pas na één of meerdere maanden door uw klant zijn betaald. Het is aan u om dit uit te zoeken in welke maand de factuur daadwerkelijk is betaald. Dit handmatige proces is tijdrovend.


Voordelen van een servicebureau


Een servicebureau is een technische dienstverlener. Deze partij verwerkt namens u de iDEAL-betalingen en u ontvangt de gelden direct op uw rekening. Wanneer een klant uw factuur via iDEAL betaald, dan wordt uw bedrijfsnaam getoond. Heeft u meerdere iDEAL-betalingen, dan worden deze als afzondelijke betalingen op uw rekening overgemaakt.

Bij de controle of uw facturen zijn betaald (ook wel afletteren genoemd) wordt alles automatisch verwerkt en heeft u direct zicht heeft alle betaalde en openstaande facturen.


Nadelen van een servicebureau


Een servicebureau verwerkt iDEAL-transacties uit uw naam, maar vraagt om een iDEAL-contract met uw eigen bank.

Om de iDEAL-betaling op naam en direct op uw rekening te kunnen overmaken is deze overeenkomst een vereiste. U betaalt kosten aan uw bank en uw servicebureau, maar u bespaart tijd en geld met de administratieve verwerking omdat uw administratie altijd actueel en bijgewerkt is.

IDIN logo
iDEAL

Vraag een demo aan

In 2 minuten geregeld.

Direct aanvragen

iDEAL aanbieden aan uw klanten in slechts drie stappen.